Lleweni Lojë Farm

"Vendi i Paqes" ... Lleweni ... "Vendi ku kafshët fle"

Lleweni, tai private fermë lojë në të cilën Royal Victoria Lifestyle Real banon, ka një histori të pasur dhe trashëgimi. Lleweni është një fjalë Zulu që fittingly "vendi i paqes" do të thotë ose "vend ku kafshët e gjumit".

Ferma ishte i njohur më parë si fermë Driefontein. Në fund të 1800s Zotit Alfred Milner, Komisioneri i Lartë britanik, ndërtuar një shkollë në këtë sipërfaqe në akra. Shtëpia do të ishte shtëpia e drejtorit të shkollës së parë në provincën veriore. sot, qëndrimi Milner është restauruar plotësisht - duke përdorur të njëjtat materiale që ajo ishte ndërtuar fillimisht me, përfshirë baltë dhe fëlliqësirat lopë. Shtëpia Lordit Milner është përdorur si një banesë private sot.

17 000 Year Old Water

Lleweni ka një pasuri të historisë dhe arkeologjisë ngulitur në fermë, dhe një nga këto arsye janë si rezultat i ndikimit të Lordit Milner së përmes emërimit të tij diplomatik në Afrikën e Jugut dhe në jetën e tij në këtë Provinca.

Një zile rob ende mund të shihet në frontin e shtëpisë. Skllavëria u hoq në Afrikën e Jugut në mesin e viteve 1800, dhe bell duhet të shihet si një monument dhe kujtesë e fitores së njerëzimit mbi vrazhdësi. Kisha e vjetër në lokalet gjithashtu u rindërtua plotësisht, duke përdorur rrënojat e themeleve si udhëzimet. Lleweni Lojë Farm gjithashtu ka një nga vetëm katër vendeve torfe pranverës në Afrikën e Jugut, i njohur si Wonderkrater. The Wonderkrater është një grumbull gurësh të madh torfe formuar nga një pranverë artezian, që është 1 800 milion vjet të vjetra. Uji në tumë rrjedh nga thellë qarkullon uji e parë që ra si shi mbi 17 000 vite më parë.

Lleweni ... Spring Water

Burim tjetër i ujit në fermë është një borehole që çezmat direkt në venë Zebediela, bërë deri në 24 000 litra lëng të pastër tokës në orë. Uji i ngrohtë është i pasur me fluoride dhe mund të pihet në vend.

Studimet e fundit arkeologjike dhe gërmimet e kryera nga bota njohur universitetet në Afrikën e Jugut, kanë gjetur disa Stone dhe Iron Age zbaton në Lleweni, që daton mijëra vjet dhe që tregon se njerëzit zënë rajoni shumë më herët se sa mendohej fillimisht.

Lleweni ... .Pioneering në Histori

Lleweni, do të hyjë në histori edhe një herë si "Vendi i Paqes", ku fryma pioniere dhe gjeniu krijues e pronarit dhe zhvilluesi Dr. Walter Ward ideuar Royal Victoria Lifestyle Real. Një vend i paqes dhe qetësisë në zemër këndshëm e të madhërishëm Waterberg, në harmoni me natyrën dhe kafshë të egra, ishte katalizator i përsosur për krijimtarinë e tij. Trashëgimia Familja Ward i cili është i bazuar në parimet, vazhdon të lënë një trashëgimi për brezat që vijnë.