The Waterberg

The Waterberg at sunsetWaterberg është më shumë se tre milion vjet të vjetra, siç konfirmohet nga zbulimet arkeologjike dhe San piktura. Pjesë nga një Iron Mosha minave-bosht gjetur në zonën perëndim Rooiberg e Bela-Bela dha një datë radio-karbonit prej rreth 1500 pas Krishtit.

Rajoni Waterberg është një nga zonat më të pasura të shfrytëzuar vendburimet minerare në botë, dhe është pjesë e Kompleksit Bushveld vullkanik - një kompleks unik i shkëmbinj vullkanik formuar më shumë se 600 milion vjet më parë - konsiderohet të jetë një nga mrekullitë gjeologjike të botës.

Rajoni ka një histori të gjatë të pushtimit të njeriut dhe ka qenë i banuar nga një sërë njerëzve mbi qindra mijëra vjet. Nga Stone Age njerëzve, në San (Bushmen), herders Khoikhoi dhe Iron Age njerëzit, të gjithë kanë lënë gjurmët e tyre në formën e pikturave apo furrat e shkrirjes hekuri.

San njerëzit hynë në rajon Waterberg rreth dy mijë vjet më parë. Ata lanë pikturat e tyre të mahnitshme shkëmb në Waterberg, duke përfshirë pamje të rinoceront dhe antilopë.

Waterberg është me shpejtësi në zhvillim si një nga San vendet më të rëndësishme të artit shkëmb në Afrikën e Jugut
Kolonët e parë e bardhë arriti në 1808 në rrjedhën e Groot Trek tyre (Udhëtim Great) drejt veriut.
Ivory Route Afrikan, i cili e ka origjinën e vet në shfrytëzon legjendar të gjuetarëve të hershme fildishta dhe tregtarët ari, kalon nëpër rajonin Waterberg.

Sot rruga është një ekoturizmi rëndësishëm dhe 4 × 4 destinacion aventurë. Duke kaluar përmes terrenit të thyer dhe zonat mahnitëse shkretëtirë, rruga ofron kampet piktoreske, emocionuese gjurmët off-rrugë dhe mundësi të ndryshme të tjera aventurë për entuziastët safari. Rruga do të apelojë sidomos për ata që e duan joshë e shkretëtirës afrikane. Ka shumë kurative burime hot minerale anembanë rajonit Waterberg, ku vizitorët mund të pushojnë dhe të gëzojnë një ndjenjë të mirëqenies.