viktorian & Era georgian

Stili Victorian nuk përmbahet recetat ngurtë, pasi ajo i referohet një epokë shtatëdhjetë vjeçare në histori (1825 - 1900, edhe pse era është emëruar pas mbretëreshës Viktoria, që mbretëronte në mes të 1837 and 1901).

Një karakteristikë e veçantë Victorian është bollëku i zgjerimit të tilla si oborre wraparound me carvings harlisur, bujare gjirin dritare - dhe disa edhe me kulla e vogël dhe turrets. Gjithashtu një çati të pjerrta, shpesh sportive shumë kënde, dhe me një formë të çuditshme, shpesh thekson dritaret gotë, punime guri, herpes dashuroj, dhe railings hekuri. Atributi më i rëndësishëm, megjithatë, është aplikimi i një imagjinate kapriçioz. Idealisht, vendi juaj duhet të ndjell kujtimet e fëmijërisë - ato të fantazi dhe fantazira, playfulness dhe eksplorimi…Kjo mund të arrihet nëpërmjet skemave stolisje dhe ngjyra, forma dhe përbërja.